Gevelreiniging

GEVELREINIGING

Gevelreiniging kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, hieronder noemen we een aantal methodes.

Zandstralen met de IBIX straalketelpic00220120412_082905

Zandstralen met de IBIX straalketel werkt perfect op alle ondergronden. Of het nu gaat om gevels met gele bakstenen, rode bakstenen of kalkzandstenen, het maakt met deze methode niet uit. Zandstralen is een combinatie van zand, luchtdruk en water. Door een goede afstelling van deze combinatie hoeft de ondergrond niet beschadigd te worden en kunnen zelfs gevels met daarin goed voegwerk gestraald worden zonder dat het voegwerk aangetast wordt. Zandstralen wordt meestal toegepast op gevels met ernstige vervuiling of om verflagen te verwijderen. Wij zijn uiteraard bereid om bij U een proefstukje te komen zetten, zodat U een indruk krijgt hoe Uw gevel er weer als nieuw kan komen uit te zien.

 

Stoom cleanen

Stoom cleanen wordt door ons meestal toegepast op witte kalkzandsteen woningen. Deze woningen hebben over het algemeen kwalitatief slechter voegwerk dan een baksteen woning. Met stoom cleanen kunnen we de temperatuur van het water tot boven het kookpunt brengen, waarmee we een veel schoner eindresultaat krijgen dan met koud water. Bovendien wordt het voegwerk bespaart, omdat stoom cleanen met een veel lagere druk plaats vindt.

20140715_123220

Hogedruk reiniging

De koud water hogedruk reiniger zetten wij meestal alleen in bij opdrachten waar klanten ervoor kiezen om alleen het voegwerk te vervangen. Nadat het oude voegwerk verwijderd is, word de gevel afgespoten zodat al het stof uit de uitgehakte voegen verdwijnt. Dit is noodzakelijk voor een goede hechting van de nieuw aan te brengen voeg.

266009_120183914791322_108014210_o

 

Kersten Gevelwerken Achterhoek Gelderland Nederland Voegwerken Voegwerk Gevelreiniging Impregneren Zandstralen